reserveren
info@restaurantpopelier.be 0477 18 19 51

Wijngaard Kasteel van Saffelberg

Vol smaakambitie

Pure

Passie

Drie vrienden en gedreven wijnliefhebbers, met jaren ervaring in de wijnbouw, hebben samen met Jos Sluys de ambitie om het Pajottenland te verrijken met een nieuwe kleine wijngaard, gelegen in de schaduw van het Kasteel van Saffelberg en rechttegenover ons restaurant.

Wat is de filosofie achter deze wijngaard, en hoe willen we met onze wijngaard een eigen identiteit uitdragen ?

We gaan voor…

  • Wijnstokken die geschikt zijn voor de Pajotse bodem (terroir), aansluiten bij ons klimaat (ziekte resistent zijn), onderhoudsvriendelijk zijn en reeds bewezen hebben dat er uitstekende wijn van gemaakt kan worden (type Johanniter, Souvignier Gris en Monarch);
  • Wijnstokken geënt op traag groeiende onderstammen (rage groeiers brengen ziekte resistentere planten voort);
  • Wijnstokken waarvan de kwaliteit van het product altijd voorrang zal hebben op de kwantiteit. De reden  waarom we het aantal wijnstokken beperken;
  • Mechanische onkruidbestrijding enzoveel mogelijk het gebruik van herbiciden vermijden;
  • Gebruik van insecticiden die goedgekeurd zijn in het kader van biologische landbouw;
  • Gebruikelijke en toegelaten schimmelwerende producten;
  • Een minimum gebruik aan meststoffen en enkel meststoffen die gebruikt worden in de biologische landbouw (wat onttrokken wordt aan de bodem wordt in organisch materiaal teruggegeven);
  • Een wijngaard met een landschappelijke en toeristische meerwaarde voor het Pajottenland (mooi om naar te kijken, te zien groeien en te zien evolueren);
  • Een wijn, een zuiver streekeigen product, met een eigen identiteit welke een genot zal zijn om te consumeren.

Op 6 mei 2017, werden 450 druivenstokken aangeplant. Volgend jaar planten we nog 1.550 wijnstokken bij.

Het verhaal begint hier … in 2023 genieten we van de eerste flessen in Restaurant Popelier.

IMG_8693
IMG_8580
1

attachments