top of page

Wijndomein Saffelberg

Oogst 2021

Op 18 en 21 oktober 2021 werden de druiven van onze wijngaard geoogst. De opbrengst lag dramatisch laag ten gevolge de barslechte natte zomer van 2021 met een sterke infectiedruk qua valse meeldauw. Echter, een oogst met een lage opbrengst wordt gelinkt aan een wijnjaar met een hoge kwaliteit.

Op donderdag 8/9/2022 werden er 320 flessen Souvignier Gris en 271 flessen MOJO gebotteld. MOJO is een samenvoeging van Monarch en Johanniter. Het resultaat is een rosé wijn dat het zachte van de Johanniter koppelt aan het krachtige van de Monarch. De verhouding is 30% Johanniter tegenover 70% Monarch.

Onze wijnen kan u kopen in de Flavor Shop, Edingsesteenweg 3 te 1755 GOOIK. U kan ze drinken in het Restaurant Popelier naast onze wijngaard

Wijngaard Kasteel van Saffelberg

In 2017 en 2018 werden 2100 stokken aangeplant op een perceel zandleem van 60 are gelegen tussen het Kasteel van Saffelberg en het restaurant Popelier te Gooik. De aanplanting werd gedaan door lokale mensen die al meer dan 10 jaar ervaring hadden in het beheer van een wijngaard en die daarbij als uitgangspunt hadden de best mogelijke wijn te maken met respect voor de omgeving waar zij wonen.

Heel snel kwamen ze tot de conclusie dat dit enkel kon gerealiseerd worden door gebruik te maken van stokken die al een zekere weerstand hadden tegen de meest voorkomende schimmelziekten waar we met ons maritiem klimaat onvermijdelijk worden mee geconfronteerd. Uit de tientallen bestaande schimmelresistente rassen werden na vallen en opstaan gekozen voor drie soorten namelijk Johanniter, Souvignier Gris en Monarch.

3 wijnen.jpg
Monarch 100%
Souvignier Gris 100%

Witte wijn welke verbazend genoeg een link heeft met Cabernet Sauvignon. Gastronomisch breed inzetbaar.

Stevig wijntje welke probleemloos onder andere een Oosters gerecht kan ondersteunen

Rosé wijn gemaakt van Monarch, een rode druifsoort. kruising van Dornfelder met een aantal resistente rassen. 

Roseetje met een ruggengraat.

De zomer in je glas, krachtig en speels.

Johanniter 100%

Witte druif, een kruising van Riesling met een drietal resistente rassen

Drink hem zomaar, hij gaat nooit vermoeien wel altijd verblijden.

Contact

wijnteam@saffelberg.com

Populierenstraat 8

1755 Gooik

Thanks for submitting!

bottom of page