top of page

WIJNDOMEIN SAFFELBERG

In 2017 en 2018 werden 2100 stokken aangeplant op een perceel zandleem van 60 are gelegen tussen het Kasteel van Saffelberg en het restaurant Popelier te Gooik. De aanplanting werd gedaan door lokale mensen die al meer dan 10 jaar ervaring hadden in het beheer van een wijngaard en die daarbij als uitgangspunt hadden de best mogelijke wijn te maken met respect voor de omgeving waar zij wonen.

Heel snel kwamen ze tot de conclusie dat dit enkel kon gerealiseerd worden door gebruik te maken van stokken die al een zekere weerstand hadden tegen de meest voorkomende schimmelziekten waar we met ons maritiem klimaat onvermijdelijk worden mee geconfronteerd. Uit de tientallen bestaande schimmelresistente rassen werden na vallen en opstaan gekozen voor drie soorten namelijk Johanniter, Souvignier Gris en Monarch.

Y-0768_edited_edited.jpg
Y-0264_edited.jpg

Johanniter

  • Witte druif, een kruising van Riesling met een drietal resistente rassen. Drink hem zomaar, hij gaat nooit vermoeien wel altijd verblijden.

Souvignier gris

  • Witte wijn welke verbazend genoeg een link heeft met Cabernet Sauvignon. Gastronomisch breed inzetbaar. Stevig wijntje welke probleemloos onder andere een Oosters gerecht kan ondersteunen

Mojo

  • MOJO is een samenvoeging van Monarch en Johanniter. Het resultaat is een rosé wijn dat het zachte van de Johanniter koppelt aan het krachtige van de Monarch. De verhouding is 30% Johanniter tegenover 70% Monarch.

wijnteam@saffelberg.com

Populierenstraat 8

1755 Gooik

Contact

Bedankt voor de inzending!

bottom of page